Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 240
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli lubicie tradycyjne kotlety schabowe, ale jednak szukacie małej odmiany to doskonałą ich alternatywą będą sznycle po bawarsku. Wyróżniają się dodatkiem chrzanu i musztardy oraz tym, że są smażone na maśle. Smakują naprawdę rewelacyjnie.

Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe

Składniki:

Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe

 

  • 5 plastrów schabu (u mnie około 560 g, czyli niewielkich)
  • 1 łyżka chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz

Do oanierowania:

Sposób przygotowania:

Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe

Chrzan z musztardą:

Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe
Musztardę z chrzanem należy dokładnie wymieszać.

Chrzan oraz musztardę należy dokładnie połączyć.

Schab:

Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe
Kawałki schabu powinny być delikatnie rozklepane.

Kawałki schabu odrobinę rozklepać tłuczkiem do mięsa i delikatnie natrzeć solą z pieprzem oraz obustronnie posmarować mieszanką chrzanowo-musztardową

Panierowanie:

Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe
Kotlety należy porządnie i dokładnie panierować.

Każdy kawałek schabu dokładnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.

Smażenie:

Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe
Czas smażenia zależy od wielkości kawałka mięsa.

Kotlety należy smażyć na roztopionym maśle z każdej strony.