Sposób przygotowania:
Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schaboweChrzan z musztardą:
![Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sznycle-po-bawarsku-czyli-inne-kotlety-schabowe-512948.jpg)
Chrzan oraz musztardę należy dokładnie połączyć.
Schab:
![Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sznycle-po-bawarsku-czyli-inne-kotlety-schabowe-512955.jpg)
Kawałki schabu odrobinę rozklepać tłuczkiem do mięsa i delikatnie natrzeć solą z pieprzem oraz obustronnie posmarować mieszanką chrzanowo-musztardową
Panierowanie:
![Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sznycle-po-bawarsku-czyli-inne-kotlety-schabowe-512956.jpg)
Każdy kawałek schabu dokładnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej.
Smażenie:
![Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe Sznycle po bawarsku, czyli inne kotlety schabowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/sznycle-po-bawarsku-czyli-inne-kotlety-schabowe-512957.jpg)
Kotlety należy smażyć na roztopionym maśle z każdej strony.