Sposób przygotowania:
Placuszki drożdżowe z malinami
Do rondelka wlać mleko lekko podgrzać.
Pokruszyć drożdże do miski z cukrem, dodać szczyptę soli, jajko i mleko, zmiksować.
Następnie wsypać mąkę, dobrze zmiksować.
Na rozgrzany tłuszcz, kłaść łyżką ciasto, na cieście układać po pięć malin, smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Wyjmować na ręcznik papierowy, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.
Podawać posypane cukrem pudrem.
Pokruszyć drożdże do miski z cukrem, dodać szczyptę soli, jajko i mleko, zmiksować.
Następnie wsypać mąkę, dobrze zmiksować.
Na rozgrzany tłuszcz, kłaść łyżką ciasto, na cieście układać po pięć malin, smażyć z każdej strony na złoty kolor.
Wyjmować na ręcznik papierowy, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.
Podawać posypane cukrem pudrem.