Sposób przygotowania:
Placuszki z ricottą i jagodami
Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek dodać mleko, ser, mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier puder i dokładnie wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać do pozostałych składników. Można dodać trochę oleju do ciasta. Na koniec wsypać jagody i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Placuszki nakładać łyżką i smażyć na oleju z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z sosem jagodowym, który można samemu przygotować, ale ja użyłam gotowca :)
![Placuszki z ricottą i jagodami Placuszki z ricottą i jagodami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-ricotta-i-jagodami-284677.jpg)
![Placuszki z ricottą i jagodami Placuszki z ricottą i jagodami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-ricotta-i-jagodami-284678.jpg)
![Placuszki z ricottą i jagodami Placuszki z ricottą i jagodami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-ricotta-i-jagodami-284679.jpg)
![Placuszki z ricottą i jagodami Placuszki z ricottą i jagodami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placuszki-z-ricotta-i-jagodami-284680.jpg)