Sposób przygotowania:
Placuszki/racuszki z prażonymi jabłkamiMasa:
![Placuszki/racuszki z prażonymi jabłkami Placuszki/racuszki z prażonymi jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placuszkiracuszki-z-prazonymi-jablkami-454001.jpg)
Jajko roztrzepać, wymieszać z mlekiem, solą i cukrem waniliowym, a następnie dokładnie połączyć z mąką, cynamonem oraz sodą oczyszczoną.
Na końcu wmieszać prażone jabłka.
Smażenie:
![Placuszki/racuszki z prażonymi jabłkami Placuszki/racuszki z prażonymi jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placuszkiracuszki-z-prazonymi-jablkami-454004.jpg)
Placuszki smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju - 1 łyżka stołowa ciasta na 1 placuszek.
Powinny podrosnąć i być zarumienione.
Podanie:
![Placuszki/racuszki z prażonymi jabłkami Placuszki/racuszki z prażonymi jabłkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/placuszkiracuszki-z-prazonymi-jablkami-454005.jpg)
Usmażone placki odsączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać bezpośrednio po przyrządzeniu - posypane cukrem pudrem.
gusia1000