Sposób przygotowania:
Muffiny z prażonymi jabłkami
Ciasto : Margarynę , cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon ucieramy mikserem na niskich obrotach, aż powstanie drobna, grudkowa masa ( przypominająca bułkę tartą ). W osobnym garnku mieszamy mleko z jajkami i aromatem. Wlewamy płynną masę do suchych składników i ucieramy mikserem , do momentu uzyskania kremowej masy. Nakładamy ciasto do foremek ( u mnie jak zwykle silikonowe ) do ok. połowy foremki. Do każdej nakładamy czubatą łyżkę musi jabłkowego wymieszanego z cukrem pudrem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 190C na ok. 20 minut. Studzimy na kratce.
UWAGA! Babeczki są bardzo delikatne i musimy uważac wyciągając je!Krem : Mleko gotujemy z aromatem. Żółtka mieszamy z cukrem oraz mąkami. Dodajemy 3 łyżki gotującego się mleka. i dobrze mieszamy uważając , by jajka się nie ścięły. Przygotowaną masę wlewamy do gotującego mleka i gotujemy jeszcze kilka minut cały czas mieszając. Odstawiamy do przestudzenia. Kiedy masa będzie już zimna ubijamy na sztywno śmietanę kremówkę. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy do momentu połączenia składników.Całośc: Przygotowanym kremem dekorujemy babeczki. Posypujemy odrobiną pokrojonych drobno jabłek. Zajadamy!
UWAGA! Babeczki są bardzo delikatne i musimy uważac wyciągając je!Krem : Mleko gotujemy z aromatem. Żółtka mieszamy z cukrem oraz mąkami. Dodajemy 3 łyżki gotującego się mleka. i dobrze mieszamy uważając , by jajka się nie ścięły. Przygotowaną masę wlewamy do gotującego mleka i gotujemy jeszcze kilka minut cały czas mieszając. Odstawiamy do przestudzenia. Kiedy masa będzie już zimna ubijamy na sztywno śmietanę kremówkę. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy do momentu połączenia składników.Całośc: Przygotowanym kremem dekorujemy babeczki. Posypujemy odrobiną pokrojonych drobno jabłek. Zajadamy!
rozmarzona.marzena