Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Płatki ryżowe z truskawkami.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Jeżeli czas mi na to pozwala to urozmaicam sobie codzienne śniadania.

Płatki ryżowe z truskawkami.

Składniki:

Płatki ryżowe z truskawkami.

 

  • truskawki 100g,
  • wiórki kokosowe 2 łyżeczki,
  • 100 ml mleka,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • cukier 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Płatki ryżowe z truskawkami.
Proporcje podaję na 2 porcje. Truskawki płuczemy, osuszamy i usuwamy szypułki. Dwie truskawki odkładamy do dekoracji. Następnie owoce kroimy w drobną kostkę. W rondelku zagotowujemy mleko z cukrem. Dodajemy płatki i gotujemy przez 2 minuty ciągle mieszając. Masa powinna być gęsta (Jeśli będzie za rzadka dodajemy więcej płatków). W dwóch szklaneczkach układamy warstwami truskawki i płatki. Wierzch każdej porcji posypujemy łyżeczką wiórek kokosowych i dekorujemy truskawką. Jest to bardzo proste, zdrowe śniadanie, poleca,. Życzę smacznego :)