Sposób przygotowania:
Płatki ryżowe z truskawkami.
Proporcje podaję na 2 porcje. Truskawki płuczemy, osuszamy i usuwamy szypułki. Dwie truskawki odkładamy do dekoracji. Następnie owoce kroimy w drobną kostkę. W rondelku zagotowujemy mleko z cukrem. Dodajemy płatki i gotujemy przez 2 minuty ciągle mieszając. Masa powinna być gęsta (Jeśli będzie za rzadka dodajemy więcej płatków). W dwóch szklaneczkach układamy warstwami truskawki i płatki. Wierzch każdej porcji posypujemy łyżeczką wiórek kokosowych i dekorujemy truskawką. Jest to bardzo proste, zdrowe śniadanie, poleca,. Życzę smacznego :)
Netka
W składnikach wkradł Ci się Kasiu chyba błąd bo 2 razy napisałaś o mleku ale domyślam się, że płatków ryżowych powinno być pół szklanki:)
Cukiereczek13