Sposób przygotowania:
Pleśniak
Z powyższych składników zagnieść ciasto, podzielić na 3 części. Do dwóch części dodać kakao. Włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Piana: 4 białka ubić na sztywną pianę, dodać 1 szkl. cukru i kisiel cytrynowy.
Wyłożyć do formy ciasto jasne, na to jabłka starte na grubej tarce, posypać cynamonem. Na jabłka zetrzeć na grubej tarce jedną część ciasta ciemnego, na to wyłożyć pianę z białek i na pianę zetrzeć drugą część ciasta ciemnego.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 st1 - 1,5 godz
Piana: 4 białka ubić na sztywną pianę, dodać 1 szkl. cukru i kisiel cytrynowy.
Wyłożyć do formy ciasto jasne, na to jabłka starte na grubej tarce, posypać cynamonem. Na jabłka zetrzeć na grubej tarce jedną część ciasta ciemnego, na to wyłożyć pianę z białek i na pianę zetrzeć drugą część ciasta ciemnego.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 st1 - 1,5 godz
bajtek
ewgem
justynak223