Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Pleśniak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne ciasto naprzykład do kawy.

Pleśniak

Składniki:

Pleśniak

 

  • 4 jajka
  • 3 szklanki maki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 250 gram margaryny
  • Dżem

 

Sposób przygotowania:

Pleśniak
Przygotowanie;
Białka ubić na sztywno z cukrem żółtka zagnieść z mąka, proszkiem do pieczenia i margaryną ciasto podzielić na 3 części pierwsza cześć połączyć z kakao. Do przygotowanej formy zatrzeć na tarce jedna z jasnych części ciasta, rozsmarować dżem zetrzeć cześć ciasta z kakao na to położyć ubite białka. I na sam koniec zetrzeć ostatnią cześć ciasta. Wstawić do piekarnika na 35 minut w temp. 180 stopni

Tagi:

jajko jajka mak