Sposób przygotowania:
Pleśniak
Przygotowanie;
Białka ubić na sztywno z cukrem żółtka zagnieść z mąka, proszkiem do pieczenia i margaryną ciasto podzielić na 3 części pierwsza cześć połączyć z kakao. Do przygotowanej formy zatrzeć na tarce jedna z jasnych części ciasta, rozsmarować dżem zetrzeć cześć ciasta z kakao na to położyć ubite białka. I na sam koniec zetrzeć ostatnią cześć ciasta. Wstawić do piekarnika na 35 minut w temp. 180 stopni
Białka ubić na sztywno z cukrem żółtka zagnieść z mąka, proszkiem do pieczenia i margaryną ciasto podzielić na 3 części pierwsza cześć połączyć z kakao. Do przygotowanej formy zatrzeć na tarce jedna z jasnych części ciasta, rozsmarować dżem zetrzeć cześć ciasta z kakao na to położyć ubite białka. I na sam koniec zetrzeć ostatnią cześć ciasta. Wstawić do piekarnika na 35 minut w temp. 180 stopni