Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

pleśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pleśniak

Składniki:

pleśniak

 

  • 1 kostka margaryny
  • 4 żółtka -piane ubić +0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 2 łyżki kakao do 1 części
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kisiel lub budyń

Sposób przygotowania:

pleśniak
wyrobić ciasto i podzielić na 3 części i zamrozić .najpierw część białą na całą blachę potem dżem cieniutko .część ciemną potarkować .ubić pianę dodać kisiel lub budyń.i na wierzch potarkować białą