Sposób przygotowania:
Pleśniak
Żółtka oddzielić od białek.Margarynę,mąkę,proszek,3/4 szklanki cukru i żółtka usiekać na stolnicy,zagnieść ciasto.Podzielić je na 3 części,do jednej dodać 2 łyżki kakao.Jasną część ciasta wyłożyć na blaszkę,dwie pozostałe części zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika na 15 minut(musi być takie,aby dało się zetrzeć na tarce,ale nie zamrożone).Na wyłożonej ciastem blasze rozsmarować dżem lub marmoladę,na to zetrzeć na tarce o grubych oczkach ciemną część ciasta.Z 4 białek ubić pianę,gdy będzie sztywna dodać szklankę cukru i dalej ubijać jeszcze chwilę.Bezę wyłożyć na starte ciasto,a na to zetrzeć białą część ciasta.Piec około 45 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
ejla
agus1254
Natala1210
Anula