paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Pleśniowa przekąska z rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka i bardzo smaczna przekąska z sera pleśniowego z dodatkiem rukoli i kindziuka polana słodkim sosem

Pleśniowa przekąska z rukolą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pleśniowa przekąska z rukolą

 

  • ser pleśniowy camembert 1 sztuka
  • rukola 1 garść
  • wędlina długo dojrzewająca np. kindziuk 6 plastrów
  • musztarda delikatesowa 1 łyżka
  • miód 1 łyżka
  • maggi w płynie do smaku

Sposób przygotowania:

Pleśniowa przekąska z rukolą
Rukolę opłukać i osuszyć. Plastry kindziuka przekroić na pół. Ser pleśniowy pokroić w trójkąciki. Po bokach serka ułożyć po 3-4 listki rukoli. Serek z rukolą zawinąć do połowy kindziukiem. Przekąskę układać na talerz. Przygotować sos: Musztardę wymieszać z miodem i dodać do smaku maggi. Sosem polać pleśniowe trójkąciki. Można podawać z kawałkami pieczywa.
Pleśniowa przekąska z rukolą
Rukolę opłukać i osuszyć. Plastry kindziuka przekroić na pół. Ser pleśniowy pokroić w trójkąciki.
Pleśniowa przekąska z rukolą
Po bokach serka ułożyć po 3-4 listki rukoli. Serek z rukolą zawinąć do połowy kindziukiem.
Pleśniowa przekąska z rukolą
Przygotować sos: Musztardę wymieszać z miodem i dodać do smaku maggi.