madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Rukola z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna przekąska ale także dodatek np. do ryby

Rukola z oliwkami

Składniki:

Rukola z oliwkami

 

  • 1 opakowanie rukoli
  • 1 różowy grejpfrut
  • 100 gram zielonych oliwek bez pestek
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • ocet balsamiczny do smaku

Sposób przygotowania:

Rukola z oliwkami
Rukolę umyć i osuszyć, następnie dodać do niej obranego ze skóry i białych błonek,podzielonego na drobne cząstki grejpfruta. Następnie obieramy cebulę i kroimy ją w cienkie piórka. Mieszamy z rukolą, grejpfrutem , a także oliwkami. W osobnym naczyniu przygotowujemy dresing z oliwy, octu, oraz przypraw. Polewamy sałatkę i odstawiamy na chwilkę aby sos się " przegryzł".

Tagi:

beza bezy rukola