Sposób przygotowania:
Po włosku z pomidorami
Ryż ugotuj wg. przepisu na opakowaniu.
Suszone pomidory osącz, potnij w paseczki. Bazylię opłucz i posiekaj. Ocet utrzyj z solą, pieprzem i cukrem. Dolej oliwę i ubij na jednolity sos. Dołóż bazylię i wymieszaj.
Ryż wymieszaj z pomidorkami, mozzarellą i oliwkami. Polej bazyliowym winegretem, wymieszaj. Następnie dodaj pokrojone na cząstki pomidorki i listki rukoli, delikatnie wymieszaj.
Suszone pomidory osącz, potnij w paseczki. Bazylię opłucz i posiekaj. Ocet utrzyj z solą, pieprzem i cukrem. Dolej oliwę i ubij na jednolity sos. Dołóż bazylię i wymieszaj.
Ryż wymieszaj z pomidorkami, mozzarellą i oliwkami. Polej bazyliowym winegretem, wymieszaj. Następnie dodaj pokrojone na cząstki pomidorki i listki rukoli, delikatnie wymieszaj.