Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Podpiekana fasolka szparagowa na masełku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczna podpiekana na masełku fasolka szparagowa

Podpiekana fasolka szparagowa na masełku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podpiekana fasolka szparagowa na masełku

 

Sposób przygotowania:

Podpiekana fasolka szparagowa na masełku
Fasolkę szparagową która została z wczorajszego obiadu można przyrznie przyrządzić następnego dnia, mianowicie - kroimy ją w mniejsze kawałeczki, na patelni roztapiamy 2 łyżki masła i wrzucamy pokrojoną fasolkę, dodajemy troszkę magii i trzymamy na małym ogniu aż masełko się ładnie w nią wchłonie, na koniec posypujemy bułką tartą doprawiamy solą, dokładnie mieszamy i podrumieniamy bułkę na złoty kolor. Smacznego
Podpiekana fasolka szparagowa na masełku
Ugotowaną np. wczorajszą fasolkę szparagową kroimy
Podpiekana fasolka szparagowa na masełku
Na patelni roztapiamy dwie łyżki masełka
Podpiekana fasolka szparagowa na masełku
następnie dodajemy pokrojoną fasolkę szparagową
Podpiekana fasolka szparagowa na masełku
całość posypujemy bułką tartą i podsmażamy