Sposób przygotowania:
Podpłomyki z cieciorki.
Do miski dać 3 rodzaje mąki,wodę,sól i pieprz kajeński.Wyrobić to
wszystko mikserem ręcznym na elastyczną masę.Nakryć ściereczką i odstawić na pół godziny.Stolnicę posypać mąką i wyrabiać ciasto z 5 min.Podzielić je na 2 części i tworzyć z nich wałeczki,które rozwałkować na średnie placuszki.Przykryć je ściereczką i odstawić na 10 min.Potem znów rozwałkować na nieco większe placki.Patelnię teflonową rozgrzać i podpiekać na
niej placki przez 15 sek.aż pojawią się na nich pęcherzyki powiet-
-rza.Chlebki są dobre jak pojawią się na nich brązowe plamki.
wszystko mikserem ręcznym na elastyczną masę.Nakryć ściereczką i odstawić na pół godziny.Stolnicę posypać mąką i wyrabiać ciasto z 5 min.Podzielić je na 2 części i tworzyć z nich wałeczki,które rozwałkować na średnie placuszki.Przykryć je ściereczką i odstawić na 10 min.Potem znów rozwałkować na nieco większe placki.Patelnię teflonową rozgrzać i podpiekać na
niej placki przez 15 sek.aż pojawią się na nich pęcherzyki powiet-
-rza.Chlebki są dobre jak pojawią się na nich brązowe plamki.