julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Podsmażana kapustka kiszona z cebulką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczna surówka jako dodatek do potrawy albo przekąskę. :)

Podsmażana kapustka kiszona z cebulką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Podsmażana kapustka kiszona z cebulką

 

  • 25 dag kapusty kiszonej
  • 1/2 średniej cebuli
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka Vegety czerwonej
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Podsmażana kapustka kiszona z cebulką
Na początku bierzemy średnią cebulę, następnie obieramy ją i kroimy w kosteczkę pół cebuli. Wyciągamy rondelek, wlewamy do niego olej i wrzucamy pokrojoną cebulę. Następnie gdy cebula się podsmaży wrzucamy kapustę kiszoną i przyprawiamy 1 łyżką Vegety, solą i pieprzem, mieszamy wszystko razem. Kiedy kapusta będzie prawie gotowa wsypujemy sól, pieprz i Vegetę (tylko nie za duzo, bo wczesniej juz przyprawialismy). Mieszamy wszystko razem i smażymy jeszcze przez ok. 2 minutki. Smacznego :)
Podsmażana kapustka kiszona z cebulką
Do podsmażanej cebuli wrzucamy kapustę kiszoną.
Podsmażana kapustka kiszona z cebulką
Kapustę kiszoną przyprawiamy 1 łyżką Vegety

Tagi:

kapusta