zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Podsmażane jesienne warzywa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bomba smakowa ze smacznych jesiennych warzyw.

Podsmażane jesienne warzywa

Składniki:

Podsmażane jesienne warzywa

 

  • selera, 1 cebula, 1 łyżka mąki, tymianek, sól, pieprz do smaku, olej do smażenia, zielenina

Sposób przygotowania:

Podsmażane jesienne warzywa
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Seler umyć, osączyć, pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić. Mięso oprószyć mąką, dorzucić do cebuli i smażyć razem, a następnie dodać paprykę i seler, zmniejszyć ogień i smażyć, aż wszystko będzie miękkie. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym tymiankiem. Podawać z ziemniakami puree lub ryżem ugotowanym na sypko, posypane zieleniną.
Smacznego