annina

annina

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Podsmażka warzywna do zup, mięsa,

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

"troche lata w sloiczkach" gotowa jarzynka na zime

Podsmażka warzywna do zup, mięsa, Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Podsmażka warzywna do zup, mięsa,

 

  • CEBULA pokrojona w kosteczke – 1/2 kg
  • MARCHEW starta na grubych oczkach– 300 gr
  • SELER NACIOWY starty na grubych oczkach– 200 gr
  • SOL - okolo 100 gr
  • OLEJ - okolo 100 ml

Sposób przygotowania:

Podsmażka warzywna do zup, mięsa,
Podsmażka warzywna do zup, mięsa, sosów... -podsmażyć cebulkę, -dodać marchewkę i selera, -posolić do smaku tak aby było dość słone i gotować na wolnym ogniu w swoim sosie ok.20 -30 min. można podlać wodą jeśli szybko wyparuje. Wkładać jeszcze gorące do wysterylizowanych słoiczków i pasteryzować przez 15 -20 min (w zależności od wielkości słoiczków) przechowywać w chłodnym miejscu do 3 mięsiecy.
Podsmażka warzywna do zup, mięsa,
zetrzec na tartce seler naciowy.
Podsmażka warzywna do zup, mięsa,
pokroic w kosteczke cebulke a marchew zetrzec na tartce.
Podsmażka warzywna do zup, mięsa,
oto jarzynka w trakcie gotowania. mozna podlac trche woda.