patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Podstawowy bulion warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Podstawowy bulion warzywny to podstawa każdej zupy.Składniki są proste i dostępne dla każdego a przy tym naturalne.

Podstawowy bulion warzywny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Podstawowy bulion warzywny

 

Sposób przygotowania:

Podstawowy bulion warzywny
Do garnka wlewam 2 litry zinnej wody. Następnie wrzucam obraną i pokrojoną w paski marchewki.

Selera naciowego myję i również wrzucam. Dodaję wszystkie przyprawy.

Gotuję do miękkości warzyw ok 20 min. Następnie za pomocą cedzaka wyjmuję wszystkie warzywa.

Tak powstaje bulion warzywny który jest idealną bazą do zup.   
Podstawowy Bulion Warzywny
Przygotowujemy na samym początku składniki bulionu.
Podstawowy Bulion Warzywny
Wszystko gotujemy można dodać 2 łyżeczki vegety naturalnej.
Podstawowy Bulion Warzywny
Wszystkie warzywa, ziele, czosnek, liście laurowe wyciągam za pomocą cedzaka.

Tagi:

bulion warzywa