Sposób przygotowania:
Podudzia indycze z piekarnika
Mięso dokładnie umyć, osuszyć przełożyłam do miski.
Z oliwy czosnku przeciśniętego przez praskę, majeranku, słodkiej papryki i chili oraz przyprawy do indyka zrobić marynatę.
Naste pnie natrzeć marynatą mięso.
Marynować przykryte ściereczką przez kilka godzin w lodówce.
Następnie włożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 - 1,5 godz. tak aby mięso było miekkie i soczyste.
Mieso od czasu do czasu podlewać sosem wytworzonym podczas pieczenia lub bulionem.
Podawać do drugiego dania.
Z oliwy czosnku przeciśniętego przez praskę, majeranku, słodkiej papryki i chili oraz przyprawy do indyka zrobić marynatę.
Naste pnie natrzeć marynatą mięso.
Marynować przykryte ściereczką przez kilka godzin w lodówce.
Następnie włożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 - 1,5 godz. tak aby mięso było miekkie i soczyste.
Mieso od czasu do czasu podlewać sosem wytworzonym podczas pieczenia lub bulionem.
Podawać do drugiego dania.
gusia1000