BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 801]

Podudzia indycze z piekarnika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam pyszne podudzia indycze, z marynaty pieczone w piekarniku. Podudzia są soczyste, kruche i bardzo smaczne.

Podudzia indycze z piekarnika

Składniki:

Podudzia indycze z piekarnika

 

  • podudzia indycze 4 szt,
  • oliwa 6 łyżek,
  • papryka słodka 1 łyżeczka,
  • chili 1/3 łyżeczki,
  • przyprawa do indyka 1 łyżeczka,
  • majeranek 1 łyżeczka,
  • czosnek 3 ząbki przeciśnięty przez praskę,

Sposób przygotowania:

Podudzia indycze z piekarnika
Mięso dokładnie umyć, osuszyć przełożyłam do miski.

Z oliwy czosnku przeciśniętego przez praskę, majeranku, słodkiej papryki i chili oraz przyprawy do indyka zrobić marynatę.

Naste pnie natrzeć marynatą mięso.

Marynować przykryte ściereczką przez kilka godzin w lodówce.

Następnie włożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 - 1,5 godz. tak aby mięso było miekkie i soczyste.

Mieso od czasu do czasu podlewać sosem wytworzonym podczas pieczenia lub bulionem.

Podawać do drugiego dania.

Tagi:

danie mięso