Sposób przygotowania:
Sznycle z indyka w sosie kurkowymETAP 1:

Mięso umyć, osuszyć, rozbić.
Posypać sola i pieprzem, panierować w mące.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, smażyć sznycle na rumiano z obu stron.
Zdjąć z patelni, odsączyć na ręczniku papierowym.
Sos:

Obraną cebulę posiekać drobno , oczyszczoną marchew zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Na tłuszczu po smażeniu indyka przesmażyć cebulę z marchewką ew. dodać łyżkę masła.
ETAP 3:

Dołożyć kurki , smażyć do odparowania płynu.
ETAP 4:

Wlać śmietankę , doprawić solą , pieprzem i natką pietruszki.
ETAP 5:

Włożyć usmażone sznycle. Dusić do zgęstnięcia sosu.