Sposób przygotowania:
Rolada indycza z farszem marchwiowo - serowym
1. Filet oczyścić z niepotrzebnych błonek , żyłek umyć, osuszyć, podzielić na 2 płaty , każdy lekko rozbić natrzeć solą i pieprzem zostawić na 15 - 20 min,
2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.
3. Na rozgrzanym maśle podsmażyć cebule, marchewkę dodać czosnek i kurkumę. Smażyć około 2 min. Ostudzić połączyć z jajkiem , serem dodać parmezan i tartą bułkę doprawić solą , pieprzem oraz gałką muszkatołową.
4. Masę nałożyć na filet indyczy ,posypać natką pietruszki Zwinąć w roladę obwiązać nitką kuchenną, włożyć do naczynia żaroodpornego polać olejem Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec do miękkości polewając sosem W razie konieczności nakryć folią aluminiową.
2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.
3. Na rozgrzanym maśle podsmażyć cebule, marchewkę dodać czosnek i kurkumę. Smażyć około 2 min. Ostudzić połączyć z jajkiem , serem dodać parmezan i tartą bułkę doprawić solą , pieprzem oraz gałką muszkatołową.
4. Masę nałożyć na filet indyczy ,posypać natką pietruszki Zwinąć w roladę obwiązać nitką kuchenną, włożyć do naczynia żaroodpornego polać olejem Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec do miękkości polewając sosem W razie konieczności nakryć folią aluminiową.
gusia1000