BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Rolada indycza z farszem marchwiowo - serowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Polecam filet z indyka nadziany pysznym farszem, taki filet można polubić ze względu na pyszny wyrazisty smak. Mięso jest delikatne, miękkie a farsz pyszny. Może być podany jako przekąska albo dodatek do drugiego dania.

Rolada indycza z farszem marchwiowo - serowym

Składniki:

Rolada indycza z farszem marchwiowo - serowym

 

Sposób przygotowania:

Rolada indycza z farszem marchwiowo - serowym
1. Filet oczyścić z niepotrzebnych błonek , żyłek umyć, osuszyć, podzielić na 2 płaty , każdy lekko rozbić natrzeć solą i pieprzem zostawić na 15 - 20 min, 

2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.

3. Na rozgrzanym maśle podsmażyć cebule, marchewkę dodać czosnek i kurkumę. Smażyć około 2 min. Ostudzić połączyć z jajkiem , serem dodać parmezan i tartą bułkę doprawić solą , pieprzem oraz gałką muszkatołową.

4. Masę nałożyć na filet indyczy ,posypać natką pietruszki Zwinąć w roladę obwiązać nitką kuchenną, włożyć do naczynia żaroodpornego polać olejem Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec do miękkości polewając sosem W razie konieczności nakryć folią aluminiową.