Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Podudzia indycze po indyjsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne i soczyste indycze podudzia z marynacie na bazie jogurtu, limonki, chilli i cynamonu. Zaskakują smakiem i aromatem.

Podudzia indycze po indyjsku

Składniki:

Podudzia indycze po indyjsku

 

  • 4 podudzia z indyka

Marynata:

Sposób przygotowania:

Podudzia indycze po indyjsku

Przygotowanie marynaty:

Podudzia indycze po indyjsku
Marynata indyjska na bazie limonki, cynamonu i chilli

Z umytych papryczek usunąć gniazda nasienne. Pokroić je w kosteczkę i wrzucić do miski. Dodać pozostałe składniki marynaty i dokładnie wymieszać.

Marynowanie mięsa:

Podudzia indycze po indyjsku
Podudzia indycze w indyjskiej marynacie z limonką i chilli

Wrzucić dokładnie umyte, oczyszczone i osuszone ręcznikiem papierowym podudzia. Natrzeć je marynatą i odłożyć na noc do lodówki.

Pieczenie mięsa:

Podudzia indycze po indyjsku
Wyłożone na blaszkę podudzia przed upieczeniem

Podudzia ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub w naczyniu żaroodpornym.

Piec przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, polewając od czasu do czasu (co 15-20 minut) wytwarzającym się sokiem.