pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Podudzia kurczaka pikantne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

szybki i smaczny drób na grilla

Podudzia kurczaka pikantne Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Podudzia kurczaka pikantne

 

  • podudzia kurczaka 1 kg
  • pieprz Cayenne 1 łyżka
  • kucharek 1 łyżeczka
  • olej 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Podudzia kurczaka pikantne
Podudzia kurczaka myjemy. Przekładamy do miseczki. Wsypujemy pieprz Cayenne oraz dodajemy kucharka. Wlewamy olej i podudzia mieszamy. Drób powinien cały obtoczyć się w czerwonym pieprzu. Grillujemy po kilka minut z każdej strony. Najlepiej najpierw nisko na bardzo wysokiej temperaturze, by potem podnieść ruszt i zmniejszyć temperaturę. Dzięki temu mięso będzie niezwykle soczyste. Smacznego.
Podudzia kurczaka pikantne
Podudzia przyprawiamy pikantnym pieprzem
Podudzia kurczaka pikantne
Zamarynowane z kucharkiem układamy na grillu
Podudzia kurczaka pikantne
Grillujemy na złoty kolor z dwoch stron