Sposób przygotowania:
Podudzia kurczaka w keczupowej marynacie
Podudzia myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Marynata;
keczup przekładamy do miski,dodajemy 1/2 łyżeczki chilli,olej rzepakowy, sos sojowy oraz miód płynny.
Wszystko razem mieszamy,doprawiając szczyptą świeżo mielonego pieprzu.
Do marynaty wkładamy przygotowane podudzia, dokładnie mieszamy aby podudzia połączyły się z marynatą.
Przykrywamy ściereczką i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie mięsko przekładamy na rozgrzaną z tłuszczem patelnię i smażymy do miękkości mięska.
Podajemy z ziemniaczkami w towarzystwie buraczków.
Rada;
Takie podudzia równie dobrze możemy upiec w piekarniku.
Marynata;
keczup przekładamy do miski,dodajemy 1/2 łyżeczki chilli,olej rzepakowy, sos sojowy oraz miód płynny.
Wszystko razem mieszamy,doprawiając szczyptą świeżo mielonego pieprzu.
Do marynaty wkładamy przygotowane podudzia, dokładnie mieszamy aby podudzia połączyły się z marynatą.
Przykrywamy ściereczką i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie mięsko przekładamy na rozgrzaną z tłuszczem patelnię i smażymy do miękkości mięska.
Podajemy z ziemniaczkami w towarzystwie buraczków.
Rada;
Takie podudzia równie dobrze możemy upiec w piekarniku.
gusia1000