BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1259]

Podudzia kurczaka w keczupowej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne ,rozpływające się w ustach podudzia kurczaka. Podudzia w keczupowej marynacie zasmakowały mojej rodzince. Dla tych którzy lubią mięso więcej pikantne i nie tylko.

Podudzia kurczaka w keczupowej marynacie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podudzia kurczaka w keczupowej marynacie

 

 

  • Marynata;
  • keczup pikantny 1/2 szkl,
  • chilli 1/2 łyżeczki,
  • sos sojowy 3 łyżki,
  • miód płynny 2 łyżki,
  • olej rzepakowy 2 łyżki,
  • pieprz świeżo mielony szczypty 2,

Sposób przygotowania:

Podudzia kurczaka w keczupowej marynacie
Podudzia myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.

Marynata;

keczup przekładamy do miski,dodajemy 1/2 łyżeczki chilli,olej rzepakowy, sos sojowy oraz miód płynny.

Wszystko razem mieszamy,doprawiając szczyptą świeżo mielonego pieprzu.

Do marynaty wkładamy przygotowane podudzia, dokładnie mieszamy aby podudzia połączyły się z marynatą.

Przykrywamy ściereczką i wkładamy do lodówki na 2 godziny.

Po tym czasie mięsko przekładamy na rozgrzaną z tłuszczem patelnię i smażymy do miękkości mięska.

Podajemy z ziemniaczkami w towarzystwie buraczków.

Rada;

Takie podudzia równie dobrze możemy upiec w piekarniku.
Podudzia kurczaka w keczupowej marynacie
Podudzia myjemy,a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem
Podudzia kurczaka w keczupowej marynacie
Do miski przekładamy keczup ,dodajemy pozostałe składniki i mieszamy
Podudzia kurczaka w keczupowej marynacie
Do przygotowanej marynaty wkładamy mięso i odstawiamy do lodówki
Podudzia kurczaka w keczupowej marynacie
Tak przygotowane podudzi smażymy na rozgrzanej z tłuszczem patelni