Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1267]

Pierś z kurczaka zapiekanka z serem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 200
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Panierowana pierś z kurczaka zapiekanka z serem i pieczarkami- idealna propozycja na obiad dla całej rodziny.

Pierś z kurczaka zapiekanka z serem i pieczarkami

Składniki:

Pierś z kurczaka zapiekanka z serem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka zapiekanka z serem i pieczarkami
1. Piersi kurczaka rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Filety smażę na oliwie na rumiano w każdej strony.

2. Pieczarki oraz cebulę kroję w kostkę i smażę razem około 10 minut na oliwie.

Oprószam solą, pieprzem i oregano. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach.

3. Usmażone filety układam na blaszce. Nakładam na nie porcje pieczarek. Wierzch posypuję żółtym serem. Całość zapiekam około 15 minut w temperaturze 180 stopni.