Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka zapiekanka z serem i pieczarkami
1. Piersi kurczaka rozbijam tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron solą oraz pieprzem. Mięso maczam w rozkłóconym jajku i obtaczam w bułce tartej. Filety smażę na oliwie na rumiano w każdej strony.
2. Pieczarki oraz cebulę kroję w kostkę i smażę razem około 10 minut na oliwie.
Oprószam solą, pieprzem i oregano. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach.
3. Usmażone filety układam na blaszce. Nakładam na nie porcje pieczarek. Wierzch posypuję żółtym serem. Całość zapiekam około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
2. Pieczarki oraz cebulę kroję w kostkę i smażę razem około 10 minut na oliwie.
Oprószam solą, pieprzem i oregano. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach.
3. Usmażone filety układam na blaszce. Nakładam na nie porcje pieczarek. Wierzch posypuję żółtym serem. Całość zapiekam około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
mocsłodkości
lukrowanepierniczki