Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Pałki w keczupowej marynacie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Pałki w keczupowej marynacie- potrawa jest łatwa do przygotowania. To doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny.

Pałki w keczupowej marynacie

Składniki:

Pałki w keczupowej marynacie

 

  • 1/2 kg podudzi z kurczaka,
  • 3 łyżki oleju,
  • 1/2 szklanki keczupu,
  • 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
  • 1 łyżeczka rozmarynu,
  • 2 łyżeczki pieprzu,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1,5 łyżki masła.

Sposób przygotowania:

Pałki w keczupowej marynacie
1. Olej mieszam z keczupem i przyprawami. Do marynaty wkładam podudzia z kurczaka. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce.

2. Mięso razem z keczupową marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu mięsa rozkładam kawałki masła. Naczynie przykrywam. Pałki piekę 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem.

Pałki podaję z ziemniakami i surówką.

Tagi:

mięsa kurczak