Sposób przygotowania:
Ciastka francuskie z jabłkami i cynamonem
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
Mieszamy jabłka z cukrem waniliowym oraz cynamonem i dusimy je na maśle przez 5 minut.
Na koniec dodajemy miód, mieszamy.
Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki na pół godziny przed przygotowaniem.
Kroimy ciasto na prostokąty, na jedną połowę nakładamy jabłka, pozostałą połowę nacinamy.
Formujemy ciastka. Wierzch smarujemy rozbełtanym żółtkiem.
Pieczemy ciastka w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 15 minut z termoobiegiem.
Mieszamy jabłka z cukrem waniliowym oraz cynamonem i dusimy je na maśle przez 5 minut.
Na koniec dodajemy miód, mieszamy.
Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki na pół godziny przed przygotowaniem.
Kroimy ciasto na prostokąty, na jedną połowę nakładamy jabłka, pozostałą połowę nacinamy.
Formujemy ciastka. Wierzch smarujemy rozbełtanym żółtkiem.
Pieczemy ciastka w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 15 minut z termoobiegiem.