Sposób przygotowania:
Kasza z kurczakiem i warzywami z patelniMięso
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miseczki. Solimy, dodajemy słodką paprykę, chili i dolewamy olej. Mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut.
Warzywa
Cukinię oraz czerwoną i żółtą paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę.
Smażenie
Dużą patelnię mocno rozgrzewamy i przekładamy na nią mięso z marynatą. Smażymy, aż odparuje woda z mięsa. Następnie dodajemy warzywa, dosalamy lekko i doprawiamy pieprzem. Podsmażamy kilka minut.
Kasza
Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy do przesmażonego z warzywami mięsa. Mieszamy, doprawiamy wg potrzeb i chwilę podsmażamy.