Sposób przygotowania:
Kurczak z warzywami i kaszą z patelniMięso
Piersi z kurczaka oczyszczamy i kroimy w sporą kostkę. Rozgrzewamy kilka łyżek oleju, wrzucamy mięso, doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Podsmażamy, do wyparowania wody.
Warzywa
Jeśli używamy świeżych warzyw, marchewki i fasolkę czyścimy i obgotowujemy oddzielnie, odcedzamy. Mrożone, od razu dodajemy do mięsa. Najpierw cebulkę pokrojoną w kostkę i marchewkę.
Warzywa
Następnie, gdy lekko się podsmażą, dodajemy fasolkę szparagową, pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i doprawiamy do smaku. W razie potrzeb dolewamy oleju.
Kasza
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu na sypko i dodajemy na koniec do mięsa i warzyw. Doprawiamy i chwilę podsmażamy, mieszając