Sposób przygotowania:
Kasza z marchewką i szpinakiem
Kaszę gryczaną gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Cebulę czerwoną kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Zdejmujemy z patelni.
Na patelnię wrzucamy marchewkę pokrojoną w cienkie półplasterki. Podsmażamy przez 15-20 minut, aż marchewka zmięknie.
Dodajemy seler pokrojony w plasterki i dusimy jeszcze przez 5 minut. Następnie dodajemy oczyszczony i pokrojony szpinak i dusimy całość przez 2 minuty. Na koniec dodajemy zeszkloną cebulę oraz ugotowaną kaszę. Mieszamy, przyprawiamy danie pieprzem i solą. Nakładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.
Cebulę czerwoną kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Zdejmujemy z patelni.
Na patelnię wrzucamy marchewkę pokrojoną w cienkie półplasterki. Podsmażamy przez 15-20 minut, aż marchewka zmięknie.
Dodajemy seler pokrojony w plasterki i dusimy jeszcze przez 5 minut. Następnie dodajemy oczyszczony i pokrojony szpinak i dusimy całość przez 2 minuty. Na koniec dodajemy zeszkloną cebulę oraz ugotowaną kaszę. Mieszamy, przyprawiamy danie pieprzem i solą. Nakładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.