Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kasza z marchewką i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne i pożywne danie na bazie kaszy gryczanej, z dodatkiem świeżego szpinaku oraz marchewki, podane z parmezanem.

Kasza z marchewką i szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza z marchewką i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Kasza z marchewką i szpinakiem
Kaszę gryczaną gotujemy al dente w osolonej wodzie.

Cebulę czerwoną kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Zdejmujemy z patelni.

Na patelnię wrzucamy marchewkę pokrojoną w cienkie półplasterki. Podsmażamy przez 15-20 minut, aż marchewka zmięknie.

Dodajemy seler pokrojony w plasterki i dusimy jeszcze przez 5 minut. Następnie dodajemy oczyszczony i pokrojony szpinak i dusimy całość przez 2 minuty. Na koniec dodajemy zeszkloną cebulę oraz ugotowaną kaszę. Mieszamy, przyprawiamy danie pieprzem i solą. Nakładamy na talerze, posypujemy startym parmezanem.
Kasza z marchewką i szpinakiem
Cebulę czerwoną kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Zdejmujemy z patelni.
Kasza z marchewką i szpinakiem
Na patelnię wrzucamy marchewkę pokrojoną w cienkie półplasterki. Podsmażamy przez 15-20 minut, aż marchewka zmięknie.
Kasza z marchewką i szpinakiem
Następnie dodajemy oczyszczony i pokrojony szpinak i dusimy całość przez 2 minuty.
Kasza z marchewką i szpinakiem
Na koniec dodajemy zeszkloną cebulę oraz ugotowaną kaszę