Sposób przygotowania:
Oszukana panna cotta
Potrzebne są 2 rodzaje foremek małe i trochę większe. 1 łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1/5 szklanki wody. W drugiej szklance zrobić tak samo. Do ostudzonej wody z żelatyną dodać jogurty ( w kubeczku zostawić po jednej łyżce jogurtu do dekoracji) i wymieszać. Do mniejszych foremek wlać jogurt truskawkowy(lub jagodowy) i wstawić na chwilę do lodówki, żeby masa się ścięła. Następnie na masę truskawkową położyć masę jagodową (truskawkową) i ponownie wstawić do lodówki. Śmietanę, cukier waniliowy i cukier zagotować. Dodać 2 łyżki żelatyny i wymieszać. Do większych foremek wylać na dno masę śmietankową i wstawić do lodówki. Jak masa śmietankowa się zetnie to położyć na nią wyjęte z małych foremek gotowe masy jogurtowe. Szczeliny zalać pozostałą masą śmietankową i włożyć do lodówki. Wyjąć ostrożnie z foremek. Do pozostawionych jogurtów dodać do każdego po 2 łyżki kompotu i wymieszać. Pannę cottę polać owocowo-jogurtowym sosem.