Sposób przygotowania:
Polędwica wołowa z azjatycką nutką.
Polędwicę wkładamy na chwilę do zamrażarki, pomoże nam to w pokrojeniu cienkich foremnych pasków. Cebulę kroimy na grubą kostkę, imbir, czosnek, paprykę siekamy na drobniutką kostkę. Delikatnie zamrożoną polędwicę wyciągamy z zamrażarki i kroimy w cienkie plasterki, przygotowujemy wok z rozgrzaną oliwą, dodajemy kolejno czosnek, imbir, paprykę oraz cebulę, wszystko rumienimy. Dodajemy cebulę, skrapiamy miodem i dalej smażymy kilka minut, dodajemy polędwicę i pozostałe składniki, smażymy 5 minut, mąkę ziemniaczaną rozrabiamy z małą ilością wody i dodajemy do potrawy aby zagęścić i nadać spójność dania. Wszystko wykładam na biały talerz i życzę SMACZNEGO.