Sposób przygotowania:
Polędwica z zielonym pieprzem
Polędwicę wyczyścić z błon opłukać i pokroić na 4 kawałki
ocet dobrze wymieszać z 2 łyżkami oliwy i zalać kawałki polędwicy odstawić w naczyniu polędwice na 3 godzinki
potem na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i smażyć befsztyki po 2 minutach z obu stron potem zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze raz po 2 minuty .zdjąć befsztyki z patelni i zawinąć w folię aluminiową na 2,3 minutki
w tym czasie zalewamy tłuszcz z patelni wlać wino i na dużym ogniu odparować ,i na koniec dodać zielony pieprz
potem odwinąć befsztyki z foli i położyć je na patelni smażyć po 30 sekundach z obu stron i gotowe ;)
można podawać danie z sałatą i kartoflami co bardzo polecam jako dodatek
ocet dobrze wymieszać z 2 łyżkami oliwy i zalać kawałki polędwicy odstawić w naczyniu polędwice na 3 godzinki
potem na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i smażyć befsztyki po 2 minutach z obu stron potem zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze raz po 2 minuty .zdjąć befsztyki z patelni i zawinąć w folię aluminiową na 2,3 minutki
w tym czasie zalewamy tłuszcz z patelni wlać wino i na dużym ogniu odparować ,i na koniec dodać zielony pieprz
potem odwinąć befsztyki z foli i położyć je na patelni smażyć po 30 sekundach z obu stron i gotowe ;)
można podawać danie z sałatą i kartoflami co bardzo polecam jako dodatek