Sposób przygotowania:
Polędwica ze schabu - domowa
Mięso oczyściłam z tłuszczu, błon i umyłam, a następnie osuszyłam ręcznikiem papierowym. Włożyłam do naczynia z cukrem i ze wszystkich stron natarłam cukrem mięso. Naczynie nakryłam folią i wstawiłam na 24 godziny do lodówki.
Po tym czasie mięso opłukałam z cukru osuszyłam ręcznikiem papierowym i ponownie włożyłam do naczynia tym razem natarłam mięso ze wszystkich stron solą. Ponownie włożyłam na następne 24 godziny do lodówki.
Po tym czasie mięso znowu opłukałam i osuszyłam. Mięso natarłam rozgniecionym czosnkiem. Wymieszałam wszystkie przyprawy i natarłam nimi mięso. Tak przygotowane mięso włożyłam do siatki wędliniarskiej, związałam końcówki i powiesiłam w kuchni przy piecu na 4 dni.
Obracałam co jakiś czas.
Po 4 dniach można było zajadać.
Po leżakowaniu w cukrze i soli przyprawić można swoimi ulubionymi przyprawami.
Po tym czasie mięso opłukałam z cukru osuszyłam ręcznikiem papierowym i ponownie włożyłam do naczynia tym razem natarłam mięso ze wszystkich stron solą. Ponownie włożyłam na następne 24 godziny do lodówki.
Po tym czasie mięso znowu opłukałam i osuszyłam. Mięso natarłam rozgniecionym czosnkiem. Wymieszałam wszystkie przyprawy i natarłam nimi mięso. Tak przygotowane mięso włożyłam do siatki wędliniarskiej, związałam końcówki i powiesiłam w kuchni przy piecu na 4 dni.
Obracałam co jakiś czas.
Po 4 dniach można było zajadać.
Po leżakowaniu w cukrze i soli przyprawić można swoimi ulubionymi przyprawami.
ciasteczka
BozenaMatuszczyk
Serdecznie dziękuję za miły komentarz.;)