Sposób przygotowania:
Domowy schab suszony
Schab przekładamy do miski ,nacieramy cukrem,przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 48 godzin.
Po tym czasie mięso dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy solą i solą peklową i wstawiamy do lodówki na 48 godzin. Ponownie mięso dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym,nacieramy papryką słodką i ostrą,pieprzem,majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Wstawiamy ponownie do lodówki na 48 godzin.
Po tym czasie mięso przekładamy do pończochy i zawieszamy w przewiewnym suchym i ciepłym miejscu.Pozostawiamy na 5 -7 dni.
Po tym czasie schab wyjmujemy z pończochy.Schab wstawiamy na 24 godziny do lodówki.
Po tym czasie mięso dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy solą i solą peklową i wstawiamy do lodówki na 48 godzin. Ponownie mięso dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym,nacieramy papryką słodką i ostrą,pieprzem,majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Wstawiamy ponownie do lodówki na 48 godzin.
Po tym czasie mięso przekładamy do pończochy i zawieszamy w przewiewnym suchym i ciepłym miejscu.Pozostawiamy na 5 -7 dni.
Po tym czasie schab wyjmujemy z pończochy.Schab wstawiamy na 24 godziny do lodówki.
pietroocha
bogusia82
PIOTR07081976