Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Rollsy z chleba tostowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rollsy z chleba tostowego, czyli tosty inaczej. Chleb tostowy z dodatkami, czyli idealna propozycja na kolację lub przystawkę

Rollsy z chleba tostowego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rollsy z chleba tostowego

 

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 8 plasterków szynki
  • 4 duże plasterki sera
  • 1/5 papryki czerwonej
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki cebulki prażonej
  • szczypiorek
  • keczup

 

Sposób przygotowania:

Rollsy z chleba tostowego
Z chleba tostowego odciąć boki, rozwałkować. Posmarować majonezem.

Na chlebie ułożyć kolejno ser, szynkę, pasek czerwonej papryki. Całość posypać prażoną cebulką i szczypiorkiem. Polać odrobiną keczupu. Zawinąć w roladkę. Panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na rumiano.

Podawać od razu po usmażeniu.
Rollsy z chleba tostowego
Z chleba odciąć boki i rozwałkować cienko
Rollsy z chleba tostowego
Na każdy tost ułożyć ser, szynkę, cebulkę i szczypiorek
Rollsy z chleba tostowego
Zawinąć roladki, panierować w jajku i bułce tartej
Rollsy z chleba tostowego
Smażyć na rumiano z każdej strony. Podawać ciepłe