Sposób przygotowania:
Polędwiczki, gruszki i pleśniaczek
Do naczynia wlewamy oliwę, dodajemy dużą ilość ziół prowansalskich, przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę przypraw, mieszamy. Polędwiczkę kroimy na pół i delikatnie wydrążamy wzdłuż. Ser dzielimy na 3 części. W dziurki mięsa wkładamy marynatę, następnie wkładamy 2/3 pokruszonego pleśniaka. W reszcie marynaty obtaczamy mięsko i podsmażamy na patelni aż nabierze brązowego koloru. Gruszki obieramy, kroimy na pół i łyżeczką wyciągamy środki, napełniamy żurawiną. Układamy gruszki obok polędwiczek, podlewamy wodą i winem, dodajemy resztę pokruszonego sera. Przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 20 minut. Na koniec zagęszczamy sos mąką. Wybornie smakują z dodatkiem kopytek!
evita0007
dża
evita0007
darmiona
evita0007
Hahahahahahahahaaaaa :D Ale się uśmiałam.....
darmiona