Sposób przygotowania:
Polędwiczki z indyka (z orzechami i ryżem)Krojenie i podsmażanie mięsa

Mięso pokrojone na plastry grubości ok. 1 cm lekko oprószam solą, pieprzem i mąką.
Rozgrzewam olej w garnku z grubym dnem, układam indyka i smażę go z obu stron, do zrumienienia.
Do mięsa dodaję warzywa

Dodaję pokrojone w plasterki marchewki, dorzucam lubczyk, przykrywam garnek.
Smażę razem 5-6 minut, a następnie dodaję posiekaną w piórka cebulę. Dalej pod przykryciem smażę aż cebula się zeszkli.
Ostatni etap - dodajemy ryż i orzechy!

Teraz dorzucam ryż i ponownie smażę kilka minut, mieszając. Dolewam odrobinę wody i na małym ogniu duszę do czasu aż ryż będzie miękki (w międzyczasie uzupełniam po odrobinie wodę).
Gdy ryż jest miękki dodaję orzechy i majeranek, doprawiam całość do smaku
Jagodowa