Sposób przygotowania:
Tagliatelle z jarmużem i pieczarkami
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Jarmuż umyć, usunąć łodygę, pokroić.
Cebulę pokroić w pół krążki, czosnek posiekać.
Cebule i czosnek zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone w paski pieczarki i pomidory suszone, podsmażyć. Doprawić do smaku.
Dodać jarmuż i jeszcze chwilę dusić, aż zmięknie, a na końcu wrzucić makaron. Wymieszać.
Orzechy pokroić i podprażyć na suchej patelni, posypać po makaronie.
Przed podaniem lekko skropić octem balsamicznym.
Jarmuż umyć, usunąć łodygę, pokroić.
Cebulę pokroić w pół krążki, czosnek posiekać.
Cebule i czosnek zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone w paski pieczarki i pomidory suszone, podsmażyć. Doprawić do smaku.
Dodać jarmuż i jeszcze chwilę dusić, aż zmięknie, a na końcu wrzucić makaron. Wymieszać.
Orzechy pokroić i podprażyć na suchej patelni, posypać po makaronie.
Przed podaniem lekko skropić octem balsamicznym.