Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Tagliatelle z jarmużem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie jest proste, szybkie oraz bogate w składniki odżywcze. Jarmuż można wcześniej poddać blanszowaniu.

Tagliatelle z jarmużem i pieczarkami

Składniki:

Tagliatelle z jarmużem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z jarmużem i pieczarkami
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

Jarmuż umyć, usunąć łodygę, pokroić.

Cebulę pokroić w pół krążki, czosnek posiekać.

Cebule i czosnek zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać pokrojone w paski pieczarki i pomidory suszone, podsmażyć. Doprawić do smaku.

Dodać jarmuż i jeszcze chwilę dusić, aż zmięknie, a na końcu wrzucić makaron. Wymieszać.

Orzechy pokroić i podprażyć na suchej patelni, posypać po makaronie.

Przed podaniem lekko skropić octem balsamicznym.