Sposób przygotowania:
Roladki z indyka w sosie z cukinii
Umyj cukinię i odkrój z niej kawałek długości ok. 10 cm. Pokrój go na 6 słupków. Resztę cukinii pokrój w grubą kostkę. Na łyżce oliwy podsmaż słupki cukinii. Kiedy zaczną się rumienić dodaj zgnieciony i posiekany czosnek. Mieszając zrumień cukinię dosyć mocno. Wyjmij słupki na papier kuchenny, a czosnek wyrzuć. Polędwicę z indyka rozbij przez folię na cienki płat. Posyp solą i pieprzem, ułóż na nim cukinię i pokrojony w ćwiartki, obrany ze skóry pomidor. Zwiń w ciasną roladę, zawijając boki mięsa do środka. Obwiąż nitką. Usmaż roladę na złoty kolor ze wszystkich stron, podlej odrobiną wody i duś pod przykryciem do miękkości mięsa. Na patelni, na której smażyłeś cukinie rozgrzej resztę oliwy i zeszklij pokrojone w drobną kostkę marchew, seler naciowy i pokrojone w cienkie krążki białe części dymki. Dołóż resztę cukinii, obrany ze skóry pomidor i dwa zgniecione i posiekane ząbki czosnku. Smaż, aż cukinie będzie miękka a pomidor się rozpadnie. Dopraw do smaku na ostro. Uduszoną roladę pokrój na porcje i podawaj podlaną cukiniowym ratatouille'm. Najlepiej smakuje z kopytkami i sałatką zz pieczonych buraków.