Sposób przygotowania:
Polędwiczki z warzywamiI
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w paski. Do mięsa wlewamy dwie łyżki sosu sojowego oraz solimy. Smażymy na rozgrzanym oleju.
II
2. Cebulę, czosnek, imbir obieramy drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.
3. Papryczkę chili obieramy z nasion, drobno kroimy i przekładamy do warzyw.
4. Marchewki obieramy, kroimy w słupki, papryki obieramy z nasion, kroimy w paseczki i również przekładamy do warzyw. Dodajemy fasolkę, solimy, podlewamy jedną szklanką wody i gotujemy.
III
5. Do naczynia wlewamy ½ szklanki wody, dwie łyżki sosu sojowego, ocet ryżowy, miód, wsypujemy skrobię ziemniaczaną i mieszamy. Sos wlewamy do warzyw.
IV
6. Na koniec warzywa łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy.
7. Danie gotowe, podajemy z makaronem,
8. Smacznego.