Sposób przygotowania:
Ryż z serem feta i groszkiem
1. Kroimy pora na 4 części i siekamy na drobno
2. Cebulę pokroić w plastry zaś czosnek drobno posiekać
3. Łyżkę oleju kokosowego rozgrzać na patelni po czym wrzucamy pokrojonego pora, cebulę i czosnek i smażyć 3-5 min.
4. Następnie dodać ryż i smażyć 1-2 minuty
5. Wlać bulion / posoloną wodę , przykryć patelnie i gotować do około 15 min (na małym ogniu)
6. W międzyczasie posiekaj szpinak oraz groszek
7. Po około 7-9 minutach od przykrycia patelni, wrzucić szpinak z groszkiem
8. Po około 15 minutach kiedy ryż wchłonie płyn (sprawdzić czy ryż nie jest jeszcze twardy) zdjąć z ognia i dodać sok z cytryny i koperek.
9. Całość przykryj nakryciem i zostaw na około 15 min aby smaki się połączyły
10. Dodać ser feta wraz z plasterkami cytryny (opcjonalne).
2. Cebulę pokroić w plastry zaś czosnek drobno posiekać
3. Łyżkę oleju kokosowego rozgrzać na patelni po czym wrzucamy pokrojonego pora, cebulę i czosnek i smażyć 3-5 min.
4. Następnie dodać ryż i smażyć 1-2 minuty
5. Wlać bulion / posoloną wodę , przykryć patelnie i gotować do około 15 min (na małym ogniu)
6. W międzyczasie posiekaj szpinak oraz groszek
7. Po około 7-9 minutach od przykrycia patelni, wrzucić szpinak z groszkiem
8. Po około 15 minutach kiedy ryż wchłonie płyn (sprawdzić czy ryż nie jest jeszcze twardy) zdjąć z ognia i dodać sok z cytryny i koperek.
9. Całość przykryj nakryciem i zostaw na około 15 min aby smaki się połączyły
10. Dodać ser feta wraz z plasterkami cytryny (opcjonalne).