Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka z tagliatelleI
1. Mięso myjemy, osuszamy, zdejmujemy skórę, wyjmujemy kość i kroimy na małe kawałki. Następnie mięso solimy, doprawiamy pieprzem oraz chili, wlewamy sos sojowy jasny, wsypujemy skrobie ziemniaczaną i dokładnie mieszamy.
II
2. Imbir, czosnek obieramy, drobno kroimy, szczypiorek szatkujemy, marchewki obieramy i kroimy w pół plasterki.
3. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy czosnek, imbir, szczypiorek oraz marchew, smażymy 5 minut i dodajemy mięso. Gdy mięso zmieni kolor dodajemy pokrojone w paseczki grzyby mun.
4. Podlewamy 1 szklanką wody z mieszaną z sosem sojowym ciemnym. Dusimy przez 20 minut.
III
5. Pod koniec zagęszczamy skrobią ziemniaczaną rozrobioną w połowie szklanki wody z dodatkiem miodu i octu ryżowego. Dwie minut gotujemy.
IV
6. Gotowe, podajemy z ugotowanym tagliatelle.
7. Smacznego.
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2