Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Polewka piwna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dla smakoszy piwa..............

Polewka piwna

Składniki:

Polewka piwna

 

  • 4 szklanki jasnego piwa
  • szczypta cynamonu
  • kajzerka
  • szklanka smietanki
  • 3 zoltka
  • 3 lyzeczki cukru
  • szczypta soli
  • 20 dag poltlustego bialego sera
  • grzanki z polowy bulki wroclawskiej

Sposób przygotowania:

Polewka piwna
Smietanke wymieszac z zoltkami,cukrem,cynamonem i sola.Zagotowac piwo z pokruszona na drobne okruchy kajzerka i gorace,mieszajac wlewac do garnka z zoltkami i smietanka.Postawic jeszcze na ogniu i niemal doprowadzic do wrzenia,ale nie zagotowac.Ser pokroic w kostke.Bulke wroclawska pokroic w taka sama kostke jak twarog i ususzyc na patelni(bez tluszczu)Kostki sera wlozyc do talerzy z polewka,grzanki podawac osobno.

Tagi:

piwo sery ser