Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Półfrancuskie słone precelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo smaczne precelki.Możemy je upiec jako przekąskę.Sprawdzą się nawet na kolację posmarowane masełkiem.

Półfrancuskie słone precelki

Składniki:

Półfrancuskie słone precelki

 

 

  • dodatkowo:
  • białko do posmarowania precelków
  • mąka do podsypania stolnicy

 

Sposób przygotowania:

Półfrancuskie słone precelki
Podane składniki przekładamy do miski i zagniatamy ciasto ,następnie formujemy kulę i wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie z ciasta toczymy wałeczki i zawijamy formując precelki.Każdy precelek smarujemy roztrzepanym białkiem,układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni,do zrumienienia.

Tagi:

jajko jajka