Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Słone precelki z ziemniaczanego ciasta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Precelki słone to dobry sposób na przekąskę

Słone precelki z ziemniaczanego ciasta

Składniki:

Słone precelki z ziemniaczanego ciasta

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Słone precelki z ziemniaczanego ciasta
Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać zimne ziemniaki, masło i szybko zagnieść ciasto. Z ciasta utoczyć cienkie wałeczki, następnie zwijać precelki. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać grubą solą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp 180 stopni na złoty kolor.