Sposób przygotowania:
Nie-winne słodki misie
Margarynę lub masło rozpuszczamy wraz z cukrem, ściągamy z ognia, dodajemy wino i kakao, dokładnie mieszamy. Żółtka oddzielamy od białek. Gdy składniki wystygną, wbijamy żółtka i miksujemy dokładnie. Wsypujemy półtorej szklanki mąki, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Posiekane drobno orzechy oraz żurawinę i rodzynki obtaczamy w pozostałej mące i dodajemy do reszty składników, dokładnie mieszamy. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek w kształcie misiów wysmarowanych dokładnie tłuszczem i wysypanych bułką tartą. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 160 stopni, studzimy. Śmietanę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej połamaną białą czekoladę. Polewą dekorujemy wystudzone misie i gdy czekolada zastygnie dekorujemy misie pisakami spożywczymi.
Siedlce
Ja kupowałam takie w tym roku w biedronce :D
No i co do przepisu jest super:)
Polecam
pozdrowionka :)
iziona