Sposób przygotowania:
Mikołajkowe Misie
Do przygotowania pralinek potrzebna nam będzie foremka typu Ule w postaci misia. Biszkopty, najlepiej czerstwe, wałkujemy na proszek. Dodajemy do niego masło oraz serek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż powstanie lepka masa. Jeśli jest za rzadka dodajemy więcej biszkoptów a jeśli za gęsta więcej masła. Za pomocą foremki robimy misie. Żelki dekorujemy lukrem tak, aby przypominały czapkę Mikołaja. Przyklejamy każdemu misiowi. Z cukrowego maczku wybieramy po 40 niebieskich groszków i 20 czerwonych. Z tych ostatnich robimy noski. Za pomocą lukru i niebieskich groszków robimy oczy.
katarzynka455
sammakko
Dziękuję :) Proszę nawet wziąć i dwa :)))
zbysiowa
zewa
katarzynka455
Dziękuję:))))
sammakko