marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Połówki brzoskwiń z fetą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Brzoskwinie opłukać dokładnie w bieżącej wodzie,przekroić na po- -łówki i wypestkować.Fetę pokroić w kostkę i faszerować połówki owoców.

Połówki brzoskwiń z fetą.

Składniki:

Połówki brzoskwiń z fetą.

 

  • 5 dużych dojrzałych brzoskwiń,
  • 300 g.sera fety,
  • kilka listków świeżej melisy lub mięty,
  • sok ze świeżej cytryny.

Sposób przygotowania:

Połówki brzoskwiń z fetą.
Brzoskwinie opłukać dokładnie w bieżącej wodzie,przekroić i usu-
-nąć pestki i ogonki,nieco wydrążyć,by pomieścić farsz serowo-miętowy.Samą fetę pokroić w średnią kostkę i dodać świeże,opłuk-
-ane listki mięty lub melisy,które można porwać na strzępki i zmieszać z fetą.Napełnić farszem połówki owoców i skropić sokiem wyciśniętym z cytryny przed podaniem.